Poznań 61-806
Święty Marcin 39
tel. 601739511
fax.
Kawiarnia w słonecznym włoskim klimacie.
Proponujemy własne wypieki, desery i potrawy szykowane ze świeżych produktów.
W naszej ofercie znajdują cię kawy, herbaty, świeże soki owocowe i warzywne, desery, ciasta, tarty, ciabaty podawane na gorąco lub zimno, zupy- kremy warzywne.
Kawa:
Espresso
przy barze 4 zł / przy stole 5 zł
Espresso Machiato
Przy barze 5 zł / przy stole 6 zł
Espresso Doppio
Przy barze 5 zł / przy stole 6 zł
Americano
Na wynos 5 zł / przy stole 6 zł
Espresso con Panna
Przy barze 6 zł / przy stole 7 zł
Cappuccino
Na wynos 7 zł / przy stole 8 zł
Latte macchiato
Na wynos 8 zł / przy stole 9 zł
Latte z syropem
Na wynos 9 zł / przy stole 10 zł
Kawa po Wiedeńsku
Na wynos 9 zł / przy stole 10 zł
DESER KAWOWY: Espresso la bellini
Espresso zmiksowane z brzoskwiniami, liśćmi mięty, syropem black forest i kilkoma ziarnami kawy
Herbata
Podawana w dzbankach
Assam Bari,
Masala Chai,
Vanille
Milki Oolong
Pai mu Tan& melon
Cream Orange
Equilibrium
Strawberry&ream
Maroccan mint
ZUPY
Zawsze świeże, szykowane na miejscu. Więcej informacji posiada nasz zespół, prosimy pytać obsługę o bieżące propozycje.
KANAPKI
Ciabata Caprese
Podawana na ciepło lub zimno ciabata z bazylią, pomidorem wraz z mozarellą przyprawiona świeżym, bazyliowym pesto i pieprzem
Bagietka z serem bree i domową konfiturą z żurawiny
Podawana na ciepło lub zimno bagietka z serem bree z dodatkiem orzeszków pinii, oraz żurawiną na rukoli
Ciabata z grillowanym kurczakiem
Kawałki grillowanej piersi z kurczaka podawane z plastrami pieczonego jabłka na salacie lodowej przyprawiane delikatnym sosem tropikalnym
Bagietka z łososiem
Bagietka z wędzonym łososiem ze świeżym ogórkiem, gotowanym jajkiem na świeżej sałacie przyprawiana sosem chrzanowym
TARTY
Tarta ze szpinakiem / brokułam
Tarta z karmelizowaną czerwoną cebulą duszoną w winie z serem kozim, przyprawiana tymiankiem i miodem
SAŁATKI
Sałatka Cesar
Grillowana pierś z kurczaka z grzankami w ziołach podawana na sałacie rzymskiej z anchois i serem Grana padano
DESERY
Banoffi czekoladowe
Czekoladowy kruchy spód z bananami kąpanymi w soku z cytryny w puszysto - waniliowej oprawie
Tarta z gruszką
Aksamitny krem amaretto przekładany marynowaną w świeżym anyżu i cynamonie gruszką
Tarta cytrynowa z bezą włoską
Delikatny krem cytrynowy otoczony bezą włoską. Przepis wg. oryginalnej receptury z Caprii
Sernik czekoladowo – kasztanowy
Lekki, puszysty sernik czekoladowo – kasztanowy podawany z bitą śmietaną i płynną czekoladą
Mus waniliowy
Mus waniliowy podawany z owocami i miętą ,polany sosem malinowym