2015-09-12 10:00

Jak wykorzystać siłę umysłu w budowaniu zdrowych nawyków żywieniowych - konferencja w Uniwersytecie SWPS w Poznaniu

Konferencja pt. „Jedzenie a głowa, czyli jak profesjonaliści wykorzystują siłę umysłu w budowaniu zdrowych nawyków żywieniowych" odbędzie się 12 września 2015 roku w siedzibie Uniwersytetu SWPS w Poznaniu przy ul. Gen. Tadeusza Kutrzeby 10. Warunkiem uczestnictwa jest wypełnienie formularza zgłoszeniowego.

Gdyby uciekać się do statystyk zapytań zadawanych wyszukiwarkom internetowym z pewnością kwestia odchudzania i dietetycznego jedzenia wiodłaby prym. Współczesna moda na racjonalne i zdrowe odżywianie się z całą mocą dotarła do Polski i od kilku lat niepodzielnie panuje nie tylko w sieci i mediach tradycyjnych, lecz także w wielu domach. Wydział Zamiejscowy w Poznaniu Uniwersytetu SWPS zaprasza na bezpłatną konferencję psychodietetyczną pt. "Jedzenie a głowa, czyli jak profesjonaliści wykorzystują siłę umysłu w budowaniu zdrowych nawyków żywieniowych". Spotkanie odbędzie się 12 września 2015 r. Wstęp wolny, obowiązują zapisy.

O konferencji słów kilka

Podczas sympozjum wykłady wygłoszą specjaliści z zakresu dietetyki, medycyny, psychologii oraz innych dziedzin związanych ze zdrowym stylem życia. Konferencja jest bezpłatna i przeznaczona dla wszystkich osób zainteresowanych psychodietetyką. Warunkiem udziału w konferencji jest wypełnienie formularza zgłoszeniowego

O studiach w zakresie psychodietetyki czytaj tutaj

Plan konferencji

  • Powitanie uczestników i wygłoszenie przemowy
    - dr Jolanty Nalewaj-Nowak, kierownika merytorycznego studiów, godz. 10.00-10.20
  • "Żywienie i motywacja w sportach wytrzymałościowych" - Amelia Bobowska, godz. 10.20-10.50
  • "Czy dieta wpływa na naszą głowę i nasza głowa na dietę" - dr Jolanta Nalewaj-Nowak, godz. 10.50-11.10
  • "Od postanowienia do realizacji celu, czyli jak skutecznie modyfikować nawyki żywieniowe"
    - dr Izabela Bednarczyk, godz. 11.10-11.50
  • Przerwa godz. 11.50-12.30
  • "Co nam mówią jelita - dieta w zdrowiu i chorobie" - dr Sivanzire Christophe, godz. 12.30-13.10
  • "Jakie korzyści ma pacjent z pracy z psychodietetykiem" - dr Stefan Szary, godz. 13.10-13.30
  • "Jakie pułapki czekają na pacjentów zaczynających diety" - Magdalena Jarzębowska, godz. 13.30-13.50
  • Dyskusja, pytania, godz. 13.50-14.00

Termin i miejsce

12 września 2015 r., sala 340 Uniwersytet SWPS, ul. Gen. T. Kutrzeby 10, Poznań

data ostatniej modyfikacji: 2015-08-19 11:07:11
Komentarze
 
Polityka Prywatności